Posts in category: banedanmark-presse
DSBs Intercitytog skal via Høng-Tølløse

Togrejsende mellem København og Aalborg kan meget vel komme på lidt af en omvej over lokalbanen Høng-Tølløse, hvis de skal ud og rejse mellem Hovedstaden og landets tre andre største byer i foråret. Et stort sporarbejde mellem Korsør og Ringsted, der strækker sig over syv uger efter påske, har tvunget DSB til at tænke i […]

Banedanmark får ny hjemmeside

I morgen eftermiddag får Banedanmark ny hjemmeside. Du kan se en forsmag på den nye hjemmeside allerede nu. Abonnenter skal tilmelde sig igen. Kilde: Banedanmark får ny hjemmeside (Banedanmark Pressemeddelelser – RSS).

Banedanmark indgår kontrakt med Barslund A/S om opgradering af seks stationer på Ringsted-Femern Banen

Det bliver Barslund A/S, der skal ombygge og opgradere seks stationer på Ringsted-Femern Banen. Stationsentreprisen er et led i den samlede opgradering af Ringsted-Femern Banen forud for åbningen af kyst-kyst forbindelsen til Tyskland. Kilde: Banedanmark indgår kontrakt med Barslund A/S om opgradering af seks stationer på Ringsted-Femern Banen (Banedanmark Pressemeddelelser – RSS).

Banedanmark afslutter sporlægningen på Danmarks første højhastighedsjernbane

Onsdag den 8. februar 2017 kunne Banedanmarks sporlægningsentreprenør lægge de sidste skinner på den nye højhastighedsjernbane mellem København og Ringsted over Køge. Kilde: Banedanmark afslutter sporlægningen på Danmarks første højhastighedsjernbane (Banedanmark Pressemeddelelser – RSS).

Opfølgning på Rigsrevisionens kritik af Signalprogrammet

Banedanmark har i dag modtaget Rigsrevisionens beretning til Statsrevisorerne, hvor der rejses kritik af styringen af Signalprogrammet. Signalprogrammet står for udskiftningen af jernbanens gamle signalsystemer. Kilde: Opfølgning på Rigsrevisionens kritik af Signalprogrammet (Banedanmark Pressemeddelelser – RSS).

Ekstra julehjælp til rejsen er klar fra DSB og Banedanmark

Nu er der kun kort tid til, at mange danskere stiger på toget for at fejre jul med deres familier. Medarbejdere fra DSB og Banedanmark vil derfor igen stå klar på fem af landets travleste stationer med praktisk information og en hjælpende hånd for at give alle en god start på rejsen Kilde: Ekstra julehjælp […]

Banedanmark vinder fornem pris på international infrastrukturkonference

Onsdag aften den 2. november høstede Banedanmark international anerkendelse, da projektet bag Danmarks første højhastighedsjernbane Den nye bane København-Ringsted, vandt prisen i kategorien ”Innovation in Rail og Transit” ved Be Inspired Awards i London, som bliver afholdt i forbindelse med den årlige konference “The Year In Infrastructure.” Kilde: Banedanmark vinder fornem pris på international infrastrukturkonference […]

Minister sætter sporbygningen på Danmarks første højhastighedsbane i gang

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt satte fredag den 28. oktober gang i sporlægningen på Den nye bane København-Ringsted. Kilde: Minister sætter sporbygningen på Danmarks første højhastighedsbane i gang (Banedanmark Pressemeddelelser – RSS).

Løvfaldstroljer på natpatrulje

Efteråret har meldt sin ankomst, og når bladene falder af træerne, ruller Banedanmarks løvfaldstroljer ud for at spule skinnerne rene for den fedtede substans, der opstår, når togene kører hen over bunkerne af nedfaldne blade. Kilde: Løvfaldstroljer på natpatrulje (Banedanmark Pressemeddelelser – RSS).

Jernbanens nye signalsystemer er på vej – men forsinket

Banedanmark er i øjeblikket i fuld gang med at etablere nye signalsystemer på jernbanen, der skal erstatte de gamle signalanlæg på S-banen og fjernbanen. Men tilpasningen af de nye systemer til den danske jernbane har vist sig mere kompliceret end forventet, og udrulningen bliver derfor forsinket op til et år på S-banen og op til […]