Der kører færre tog fra mandag morgen, og det vil især kunne mærkes i den regionale togtrafik på Sjælland. Baggrunden er, at DSB fredag aften valgte at tage sine 33 ME-lokomotiver ud af passagerdrift og til kontroleftersyn.

”Vi planlægger med alle de lokomotiver og togsæt, vi har til rådighed og supplerer med togbusser for at få kunderne frem til skole og arbejde. Men kunderne vil komme til at opleve færre togafgange, kortere togsæt og mindre plads især på Sjælland i den kommende tid,” siger informationschef Tony Bispeskov.

ME-lokomotiverne trækker DSB’s dobbeltdækkervogne og kører særligt på strækningerne fra Holbæk, Kalundborg, Nykøbing F og til København. Ændringerne betyder blandt andet, at der kører et tog i timen fra Kalundborg og Holbæk til København. Fra Holbæk bliver der suppleret med myldretidstog i morgentimerne. På strækningen fra Nykøbing F til København er der to tog i timen.

ME-lokomotiverne blev taget ud af passagerdrift fredag aften, fordi der var konstateret begyndende revnedannelser på to aksler fra ME-lokomotiver. Der har siden været arbejdet med at foretage eftersyn på alle ME-lokomotiver med fokus på at få overblik over omfanget af revnedannelser, samt få lagt en plan for at få togene i drift igen. Det står nu klart, at dette arbejde ikke kan overstås i denne weekend:

”Vi kan desværre ikke sige præcist, hvor længe vores kunder vil opleve reduceret drift. Foreløbig planlægger vi med, at alle 33 ME-lokomotiver er ude af drift i den kommende uge. Vi arbejder på at kunne fase ME-lokomotiverne ind løbende i takt med, at de kan meldes klar,” siger Tony Bispeskov, der opfordrer kunderne til at holde sig opdateret på Rejseplanen eller www.dsb.dk.

Rejseplanen vil være opdateret med aktuelle ændringer i køreplanen et døgn før det planlagte afgangstidspunkt.