Lukningen af automaterne begynder søndag den 30. december 2018, og automaterne bliver sat i drift igen fra om morgenen tirsdag den 1. januar 2019.

De lukkede automater vil være udstyret med skilte, der informerer om de alternative muligheder, du har for at købe billetter.

Det er fortsat muligt at benytte de indendørs billetautomater, Rejsekort eller DSB App, hvor du kan købe billetter og klippekort. Desuden kan du købe billetter på DSB.dk, i 7-Eleven på stationerne eller i Salg & Service-butikkerne på Københavns Hovedbanegård, Odense Banegård og Aarhus Banegård.

I Københavnsområdet kører langt de fleste på Periodekort og Rejsekort, er det desuden muligt at købe billetter på DOT Mobilbilletter Hovedstaden App eller sms-tjenesten 1415.

DSB’s informationschef Tony Bispeskov forklarer, at lukningen er den rigtige løsning, fordi den skaber færrest gener for kunderne:

”Vi er nødt til at lave denne kontrollerede nedlukning af automaterne, hvis vi skal undgå det omfattende hærværk, der kan sætte automaterne ud af spillet i en længere periode,” siger han.

Fakta:
• En ny billetautomat koster 250.000 kr.
• Med lukningen af automaterne har DSB gennem de seneste ti år minimeret hærværket.
• Omkring nytåret 2007/2008, som var det sidste år, inden DSB begyndte at lukke automaterne, ødelagde hærværksmænd 47 automater.

Kilde: DSB lukker og sikrer billetautomater omkring nytårsaften (Samlet trafikinformation).
December 28, 2018 at 06:31PM